Cursuri de prim ajutor premedical, proiect finanţat prin mecanismul EEA Grants – “Sistemul Naţional Standardizat de Prim Ajutor”. Întreaga programa a cursului este conform protocoalelor de resuscitare europeană (ERC – European Resuscitation Council).

Crucea Roşie este cel mai mare furnizor de cursuri şi intervenţii în domeniul primului ajutor din ţară. Oferim o gama larga de cursuri de prim ajutor pentru persoanele cu vârstă de peste 16 ani care doresc să învete primul ajutor pentru viaţa lor de zi cu zi. Nu aveţi nevoie de nicio experienţă anterioara ci doar de dorinţa de a învaţa şi de a lua parte la exerciţii.

Programa cursului

  • Suportul Vital de Bază şi defibrilare externă automată,
  • Noţiuni de prim ajutor în urgente de ordin medical (reacţii alergice, dificultăţi de respiraţie, blocarea căilor respiratorii cu corp străin, intoxicaţii, accident vascular cerebral, deshidratare, complicaţii ale diabetului, şoc, leşin, convulsii epileptice );
  • Noţiuni de prim ajutor la traumatisme (inclusiv fracturi, luxaţii, entorse), hemoragii, arsuri, corpi străini în plăgi;
  • Noţiuni de prim ajutor în problemele de sănătate cauzate de animale: muscături (de om, de animale, de şarpe), înţepături (de insecte, de căpusă);
  • Noţiuni de prim ajutor în problemele cauzate de mediu: frig (degerături, hipotermie), căldură (insolaţie, deshidratare).
  • Noţiuni de prim ajutor în situaţii de înec.

Pentru o grupă de 25 cursanti durata cursului este de 12 ore, în care este inclusă partea teoretică, partea practică, partea de evaluare teoretică si practică. Întregul curs este prezentat de formatori în domeniul primului ajutor, cu o largă experienţă în domeniul situaţiilor de urgenţă si cu studii în domeniul medical.

Preţul cursului este 200 de lei/persoană. În preţ este inclus certificatul recunoscut la nivel European, valabil un an, legitimaţie de prim ajutor şi manual cu toate informaţiile cursului. După expirarea perioadei de valabilitate se organizeaza o sesiune de reevaluare şi recertificare a cunoştinţelor, cu o durată de aproximativ 2 ore, la preţul de 90 de lei/persoană.

 Curs complet de prim ajutorReevalurea si recertificareInstruire Suport vital de baza
ProgramaConform programei de mai susSuportul vital de bază şi defibrilarea automată externă
Dezobstrucţia căilor aeriene Poziţia laterală de siguranţă
Noi modificari în acordarea primului ajutor
Suportul vital de bază şi defibrilarea automată externă
Dezobstrucţia căilor aeriene Poziţia laterală de siguranţă 
Durata12 Ore2 Ore4 Ore
MaterialeManual de prim ajutor
Certificat European de Prim ajutor (valaibilitate un an)
 Viză anuală + adeverinţă ce atestă prelungirea valabilităţiiAdeverinţa ce atesta cunoştintele dobândite
Pret*200 de lei90 de lei100 de lei
*In functie de numarul de participanti, se pot oferi discount-uri.

Cursul se organizează la sediul filialei dar cu posibilitatea de deplasare în cazul grupelor mai mari (minim 10 persoane).

Materialele didactice folosite sunt manechini specilizaţi în realizarea manevrelor de resuscitare, personalizate în funcţie de tipul pacientului (manechin adult – Brayden, copil si bebelus Laerda – Anne), defibrilator automat extern tip Trainner şi alte materiale didactice. Toate acestea sunt direct adresate cursanţiilor pentru o bună aprofundare a informaţiilor.

Pe timpul desfăşurării cursului, vom respecta noile reglementări pentru combaterea pandemiei generate de noul Coronavirus, precum păstrarea distanţei fizice, limitarea contactului între participanţi, grupe cu un număr mai restrans de persoane, aerisirea mai des a încăperilor, purtarea măştii, dezinfectarea riguroasă a echipamentelor după fiecare cursant.

Înscrierile la cursurile de prim ajutor premedical, reevaluare şi recertificare, instruiri în suportul vital de baza (Basic Life Suport) se pot realiza accesând butonul din partea de jos a articolului, având posibilitatea de înscriere şi plăti online cu cardul bancar (metoda recomandata pentru a evita îmbolnavirea cu noul Coronavirus).
*Plaţile se pot realiza şi în momentul realizării instruirii.
După înscrierea online, veţi fi contactat pe e-mail pentru a primi toate informaţiile referitoare la curs, data, ora şi locaţia, în cazul în care nu ne confirmaţi pe e-mail in 48 de ore de la primire, veţi fii contactat telefonic de către noi pentru confirmare.

Inscriere curs